اگر چه غذاهای تند جذابیت خاص خود را دارند، اما با زیاد شدن میزان تندی غذا، نه دیگر طعم خوبی برای آن میماند و نه قابل خوردن است. در چنین مواردی، برای رفع تندی غذا چه باید کرد؟ آیا مانند همیشه، سیبزمینی برای گرفتن تندی غذا به کمک ما میآید؟
حتماً برای شما هم پیش آمده که حین آشپزی در استفاده از ادویهجات مختلف زیادهروی کنید. اگر این موضوع به اضافه کردن زردچوبه مربوط باشد، شاید بتوان در مورد آن چشم پوشی داشت، اما اضافه کردن بیش از حد نمک یا فلفل، غذا را غیرقابل استفاده میکند. در چنین صورتی برای از بین بردن تندی غذا باید چه کرد؟ خبر خوب این که راهحلهای مختلفی برای رفع تندی غذا وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید. در این متن، سعی میکنیم راهی برای گرفتن تندی فلفل با موادی که در خانه دارید به شما معرفی کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که برای تندی غذا چه باید کرد؟
تندی چیست؟
آیا میدانستید که مزه تندی وجود ندارد؟ حسی که سنسورهای عصبی زبان در اثر مخلوط شدن کپسایسین با آب دهان به مغز انتقال میدهد، احساس داغی است. سوزشی که در اثر تماس با فلفل احساس میکنیم، به علت تحریک حسگرهای عصبی بدن بوده که واکنشی شبیه به سوختن ایجاد میکند.
اگر به دلیل فراموشی یا بر حسب تصادف غذایتان مزه تندی گرفت، نگران نباشید! راههای زیادی برای رفع تندی غذا وجود دارد.
اگر بلافاصله بعد از اضافه کردن فلفل متوجه زیادی آن شدید، پیش از هم زدن غذا و حل شدن فلفل، میتوانید با یک قاشق ذرات شناور این ادویه را از روی غذا جمع کنید. اگر برای انجام این کار مجبور شدید بخشی از مواد غذای خود را نیز بردارید و دور بریزید، از انجام آن ابایی نداشته باشید. دور ریختن یک یا دو قاشق از غذای شما، بهتر از این است که کل آن غیرقابل مصرف شود.
اولین و مطمئنترین راه برای از بین بردن تندی غذا، رقیق کردن تندی با زیاد کردن حجم غذا و اضافه کردن مواد اولیه است. اگر فرصت کافی برای طبخ غذا دارید، مواد اولیه بیشتری را بدون هیچ ادویه دیگری به غذا اضافه کنید تا طعم خیلی تند آن گرفته شود.
اگر دیگر دیر شده باشد و نتوانید فلفل را جمع کنید یا غذای بیشتری بپزید، این سوال را از خود میپرسید که تندی غذا رو با چی بگیریم؟ باید بگوییم که سیبزمینی از آن دسته موادی است که معمولاً همیشه و در هر خانهای پیدا میشود و دوست و همکار آشپزهای بیحواس است. سیب زمینی به دلیل بافت نفوذپذیر، ادویهجات را در خود جذب میکند. اگر پس از مزه کردن، متوجه تندی غذا یا شوری آن شدید، یک یا دو سیبزمینی خام را پوست بگیرید و در غذا بیندازید.
گرفتن تندی غذا با سیب زمینی راه مناسبی است؛ از آن جهت که هم سیب زمینی همیشه در دسترس بوده و هم مزه غذا را عوض نمیکند. البته پیش از آن که سیبزمینی در غذا له شود، آن را از قابلمه دربیاورید.
استفاده از سرکه سیب یا سرکه سفید روشی سنتی و راهکاری مناسب برای گرفتن تندی فلفل است که مادرها و مادربزرگها توصیه میکردند. سرکه به علت خاصیت اسیدی، باعث رقیقتر شدن ریزدانههای کپسایسین فلفل شده و تندی غذا را کم میکند. اگر برای رفع تندی قورمه سبزی سرکه اضافه کردید، ترشکنندههای دیگر را حذف کرده یا به حداقل برسانید.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که خوردن برنج بهعنوان مادهای نشاستهای با خورش، تأثیر به سزایی در رفع تندی قورمه سبزی دارد. البته این در شرایطی است که میزان تندی غذا کمی بیشتر از حد معمول و مورد انتظار باشد. اگر تندی زیادتر از حد متوسط باشد، حتی خوردن آن با برنج نیز کمک زیادی نخواهد کرد.
توصیه: سرکه به تنهایی طعمدهندهای قوی است و مقدار زیاد آن باعث تغییر طعم و مزه غذا میشود. پس در استفاده از آن جانب احتیاط را رعایت کنید.
برای از بین بردن تندی ناخواستهی آش، میتوانید از کشک بیشتری در آن استفاده کنید. از آن جایی که اضافه کردن کشک به آش کاملا با ماهیت آن سازگار است، برای رفع میزان زیاد فلفل، میتوانید به راحتی مقدار بیشتری کشک اضافه کنید. برای جبران آن نیز آب بیشتری به آش افزوده و بگذارید دوباره بجوشد. می توانید آش رشته را با کد تخفیف اسنپ فود سفارش دهید.
همچنین شما میتوانید یک یا دو قاشق آرد سفید را در یک لیوان آب سرد به خوبی حل کرده، به آش اضافه کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
برای گرفتن تندی خورشت، باید ابتدا مطمئن شوید که ترشی خورشت شما به حد اشباع نرسیده است. در این صورت میتوانید از مقداری آبلیمو یا سرکه برای رفع فلفل خورش استفاده کنید. از بین بردن تندی غذا با این روش تا حد زیادی موثر خواهد بود.
جهت رفع مزه تندی سوپ، مقداری آبلیمو به سوپ اضافه کنید. در ضمن آب بیشتری در سوپ بریزید و بگذارید تا دوباره روی حرارت بجوشد. به این شکل گرفتن تندی غذا امکان پذیر خواهد بود و طعم خیلی تند سوپ از بین میرود.
برای رفع فلفل زیاد از حدی که به آبگوشت اضافه کردهاید، یک راه حل ساده وجود دارد. کافی است که یک یا دو عدد سیب زمینی را به آبگوشت بیافزایید و اجازه دهید که با مواد دیگر بپزد. البته برای این که میزان سیب زمینی آبگوشت زیاد نشود، باید حتما در نهایت این سیب زمینیها را از آبگوشت خارج کنید. جالب است بدانید که برای رفع شوری غذا نیز میتوانید از همین تکنیک کمک بگیرید.
اگر با شیرین شدن غذا مشکلی ندارید، شکر یا افزودن آب قند هم راهحل مناسبی برای برطرف کردن تندی غذا است. البته در نظر داشته باشید شما در صورتی میتوانید به غذای در حال پخت خود شکر یا مواد شیرین اضافه کنید که طعم غذا پتانسیل دریافت آن را داشته باشد. مثلا برخی افراد خورشت فسنجون را با مزه شیرین میل میکنند، در این صورت با اضافه کردن شکر، تندی غذا رفع میشود.