سامسونگ یا شیائومی ؟ مسئله چیست؟ شکی نیست عمدۀ کاربران اندرویدی در بین کمپانیهای متعدد حتما به این دو غول بازار گوشیهای هوشمند نگاهی خواهند داشت و حتی عده زیادی در انتخاب بین این دو برند معتبر یکی از کره جنوبی و دیگری از چین دچار تردید میشوند. دو برندی که هر ساله حداقل یک سوم سهم بازار گوشیهای هوشمند را نصیب خود میکنند و رقابت سنگینی که تا به حال سامسونگ با پیشینه را در مقابل شیائومی جوان برتر قرار داده؛ اما گوشیهای شیائومی تنها برندی است که به خوبی رقابت را با سامسونگ حفظ کرده است.
وقتی بخواهیم بین دو کمپانی پرفروش قیاسی داشته باشیم، قطعاً کار سختی پیش رو داریم. همانقدر که مدیران هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی در حال آنالیز بازار هستند، و متخصصین در حال طراحی و تولیدات جدید، ما به عنوان خریداران یا فروشندگان خُرد، این سوال برایمان پیش میآید که گوشی سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟ این سوالی است که برای خیلیها مطرح و پاسخها معمولاً احساسی است. ما قصد داریم قدری موشکافانهتر به این موضوع بپردازیم.
برای طرفداران، کمپانیایی بهتر است که از آن خرید میکنند. این معمولاً برای عموم افراد صادق است. هرچند ریزش در تقاضا بسته به تولیدات آن سال وجود دارد و رقیبی مثل شیائومی مثلاً از طریق میانردهها خود را به دنیا معرفی کرد. هرچند امروزه پرچمدار قدری چون Xiaomi 14 Pro نشان از پرچمداران خاص شیائومیست.
توزیع فروش بازار گوشیهای هوشمند
شیائومی Xiaomi استراتژیای مشابه با سامسونگ اجرا کرد: عرضه قابلیتهای بالا و قیمت پایین! تا به امروز هم آن را در محصولات این کمپانی میبینیم. شیائومی در طول این مدت روندی صعودی را طی کرده است و امروزه شانه به شانه سامسونگ حرکت میکند. هیچ برندی در تولید گوشی هوشمند تا به حال انقدر به سامسونگ نزدیک نشده است.
سال 2021 شیائومی توانست جای Apple را که مدتها به عنوان دومین سهم بازار جا خوش کرده بود را بگیرد. روند رو به رشد شیائومی با آغاز 2022 کاهش داشت که مجددا در نیمه دوم سال توانسته سهم خود از بازار را پس بگیرد و در فصل سوم 14 درصد بازار در مقابل 20 درصد سامسونگ را نصیب خود کند. نکته قابل توجه رشد اوپو OPPO بوده که در فصل سوم سال 2023 میلادی بوده است. تخفیف گوشی سایت دیجی کالا را از تخفیف هات میتوانید مشاهده کنید.
بعد از بررسی اجمالی سهم بازار که میتواند در مورد قابلیتهای یک کمپانی برای ما نشانی باشد، سراغ قیاس دو پرچمدار سامسونگ Samsung و شیائومی Xiaomi میرویم. با دیدنگار همراه باشید.
هم سامسونگ و هم شیائومی از سیستم عامل اندروید برخوردارند. فقط پوسته رویی (رابط کاربری) را اختصاصی کردهاند تا منحصر به خودشان باشد. سامسونگ از OneUI، OnePlus و OxygenOS استفاده میکند و شیائومی MIUI را به کار بسته است. به طور کلی با توجه به اینکه فقط رابط کاربری تغییر میکند میتوان گفت که برای انتخاب بین این دو از این نظر سلیقه در میان است.
رابط کاربری One UI در تلاش است که کار کاربر را در کار با گوشی راحت کند و به سادگی فکر میکند، در مقابل MIUI که یک رابط جذاب و به شدت با قابلیتهای خصوصیسازی بوده که ویژگیهای بیشتری دارد و طبیعتا سرعت و روان بودن کار با گوشی را کمی پایینتر میآورد که البته چندان قابل تشخیص نیست.
سامسونگ از یک تراشه اختصاصی به نام Exynos برخوردار است و شیائومی هم ارادت خاصی به اسنپ دراگونهای کوالکام دارد. البته سامسونگ همچنان از اسنپ دراگون در گوشیهای پرچمدار خود استفاده میکند. از این نظر شاید در آینده شاهد برتری سامسونگ باشیم، اما اخباری مبنی بر هدف شیائومی در تولید تراشه اختصاصی خود به گوش میرسد. از این نظر هم تفاوتی بین این دو نیست و در گوشیهای مختلف بسته به بودجه تراشه بهتری جای داده میشود.
معمولا گوشیهای شیائومی پرچمدار قابلیتهای بسیار خوبی در عکاسی و فیلمبرداری دارند. در واقع در این بخش شیائومی معمولا برنده است و با تولید محصولاتی که از لنزهای نسبتا بزرگی برخوردار هستند قصد دارد تا موبایلگرافی را به بهترین نحو در اختیار کاربرانش قرار دهد.
شیائومی یک پرچمدار را نوامبر 2023 روانه بازار کرده با اینحال هنوز از Galaxy S24 سامسونگ رونمایی نشده است. گوشی شیائومی Xiaomi 14 Pro با برخورداری از اسنپ دراگون 8 نسل 3 قدرتمندترین گوشی حال حاضر شیائومی است.
این گوشی از یک سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی با اندازه 1/1.31 inch و پیکسل سایز 1.2 میکرومتر از فناوری فوکوس خودکار dual pixel PDAF، فوکوس خودکار Laser AF و پایداری تصویر OIS برخوردار است. لنز تلهفوتو 75 میلیمتری با اپتیکال زوم 3.2 برابری و التراواید 14 میلیمتری دیگر لنزهای این گوشی هستند. با این گوشی قادر خواهیم بود 8K با نرخ 24 فریم در ثانیه و 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه را تجرببه کنیم و لنز سلفی 32 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری 4K نشان از یک پکیج عکاسی و فیلمبرداری در سطح بالای گوشیهای هوشمند است.
در این بخش سامسونگ و شیائومی اختلافی از نظر ظرفیت باتریها ندارند و مدلهای مختلف با ظرفیت متفاوت تولید میشوند. نکته قابل تامل عدم تمایل سامسونگ به شارژ خیلی سریع نسبت به شیائومی است. این در حالی است که شیائومی علاقه شدیدی به شارژ سریعتر دارد. این مسئله ممکن است در درازمدت باعث افت عملکرد باتری شود و دوام آن را در طول زمان کاهش دهد. سامسونگ ترجیح میدهد تا زمانی که گوشی سرپا است با همان باتری سرپا بماند و نیاز به تعویض نباشد.
از این نظر اگر به دنبال گوشی با قابلیت شارژ سریعتر هستید و ترجیح میدهید آداپتور را در جعبه تحویل بگیرید شیائومی گزینۀ بهتری است.
در حال حاضر که به روزهای پایانی سال 2023 نزدیک میشویم بهترین گوشی سامسونگ Galaxy S23 Ultra است.
از آنجایی که شیائومی گوشی Xiaomi 14 Pro را روانه بازار کرده که گوشی جدیدی است، باید آن را با Samsung Galaxy S24 قیاس کنیم. با توجه به عدم رونمایی این گوشی سامسونگ به اخباری که منتشر شده برای معرفی آن اکتفا میکنیم.
اگر صادقانه و بدون طرفداری از برند بخواهیم از تفاوت بین این دو کمپانی بگوییم، میتوان گفت بستگی به شما دارد. واقعاً کیفیت کار هر دو آنقدر خوب است که شما بدون هیچ مشکلی میتوانید یک گوشی اندروید تمام عیار در هر بازه قیمتی، متناسب با کاربردی که از گوشی هوشمند دارید تهیه کنید.
هر سال اما رقابت تغییر میکند. اگر به دنبال پرچمدار هستید باید صبر کنید سامسونگ از مدل جدید خود رونمایی کند. میانردهها همچنان در دست شیائومی هستند و گوشیهای درست و درمانی در ردههای قیمتی تولید میکند.
آنچه که مشخص است امروزه تفاوتی بین این دو نیست! شاید شیائومی برای جذب هرچه بیشتر از سهم بازار، قیمت خود را پایینتر نگه دارد. به هرحال سامسونگ در فناوریهای جدید پیشروتر از شیائومی است و صاحب سبک محسوب میشود. امروزه سامسونگ صفحات نمایشی و پردازندههای تولید خود را دارد و شاید در آینده شاهد اتفاقات جدیدی باشیم.
مدلهای میانرده شیائومی واقعاً با قیمتی که دارند دلبری میکنند. هر چند برخی بر این باورند که سامسونگ قطعات بادوام بیشتری در گوشی استفاده میکند و به همین خاطر قیمت بالاتری دارد؛ اما اکثر افرادی که برای بار اول شیائومی خریدهاند، باز هم خرید خود را تکرار میکنند. پس بُعد روانی هم دخیل است!